Proljetni sportski tjedan 2016.

 

Tijekom uskršnjih praznika (21.- 25. ožujak) Karlovačka športska zajednica organizira besplatne treninge za učenike osnovnih škola. Proljetni sportski tjedan 2016. je predviđen za svu djecu koja žele isprobati veći broj sportova, naučiti njihove osnove i pravila te žele aktivno ispunjen dan s mnoštvom različitih aktivnosti. Tijekom pet dana, uz stručno vodstvo trenera, u organizaciju treninga različitih sportova uključeno je dvadesetak sportskih klubova.
Djeci je u "kodu" da trče, penju se, skaču, guraju, okreću, preskaču, vuku, natječu se s pravim, a ne virtual­nim prijateljima. Djeca izložena sportskim aktivnostima lakše sklapaju prijateljstva, lakše se snalaze u grupi i lakše socijaliziraju. Sport im pomaže i pri podizanju samopouzdanja, uči disciplini i stvara radne navike. Sjedi­lačke navike i život u virtualnom svijetu odražava se negativno na njihovo tjelesno i psihičko zdravlje, opadaju motoričke sposobnost, raste broj djece s viškom kilograma, s nepravilnim tjelesnim držanjem i deformacijama kralježnice.

Zato, ugasite svoja računala, mobitele, igrice i televizore i pridružite se drugoj djeci u PROLJETNOM SPORTSKOM TJEDNU, 21. - 25. 3. 2016.

Raspored treninga:

Proljetni_sportski_tjedan_-_plakat.jpg